ENERGIE OPWEKKEN


Het begint met zonnepanelen

 

Een slim duurzaam energienet, daar geloven wij in. Dit begint met het installeren van zonnepanelen op ieder geschikt dak. Inmiddels hebben wij 20.000 woningen voorzien van zonnepanelen.

 

Design & prestaties

Diepzwarte uitstraling met een hoog vermogen door Half-cut Cell uitvoering en PERC technologie maar ook natuurlijk full-black panelen in verschillende wattages.

Getest en gecertificeerd

In samenwerking met de testcentra TÜV zorgt Cell-Tech voor een periodieke controle op de productie van de zonnepanelen.

 

 • 2 jaar all-in garantie
 • 2 jaar lang ben je verzekerd van een werkend zonnepanelensysteem, zonder dat je extra kosten maakt.

Energie omzetten

De omvormer maakt de stroom bruikbaar

 

De omvormer vormt het hart van jouw installatie. Het zorgt ervoor dat energie van de zon wordt omgevormd tot bruikbare elektriciteit voor in jouw woning. De data van jouw opbrengst wordt verstuurd naar jouw zonnepanelen app. Zo zie je precies hoeveel zonnestroom je opwekt.

 

Energie inzicht

De app geeft live inzicht

 

Je zonnepanelen worden bij een installatie gekoppeld aan een monitoringssysteem. Zo heb jij live inzicht in de prestaties van jouw zonnepanelen en weet je precies wat je bespaart.

 

Jij profiteert van zonnepanelen

Jouw apparaten werken op zonnestroom

 

De stroom die jij met je zonnepanelen opwekt wordt eerst gebruikt door alle apparaten in huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jouw koelkast, wasmachine, wasdroger, vaatwasser en andere elektrische apparaten. Verbruiken deze apparaten niet alle energie die jij hebt opgewerkt? Dan lever je deze stroom terug aan het energienet.

 

 

 • Tip: probeer zoveel mogelijk van je eigen zonnestroom direct te gebruiken. Zo help je de energietransitie en bereid je je alvast voor op de toekomst. De app helpt je hierbij.

 

 • Je levertterug aan het energienet
  Soms wek je meer stroom op dan je nodig hebt. De stroom die je niet verbruikt, gaat automatisch terug het energienet op. Dit heet terugleveren.

 

 • Terug leveren en salderen
  Die teruggeleverde stroom wordt automatisch ingehouden op je energierekening. Dit heet salderen. Als je in totaal meer stroom teruglevert dan je afneemt, dan krijg je een terugleververgoeding exclusief btw en energiebelasting.

 

 • De stroom die jij teruglevert is via het net beschikbaar voor anderen

  De energie die jij opwekt en zelf niet direct gebruikt, is via het net beschikbaar voor jouw omgeving. Jouw buren kunnen hierdoor bijvoorbeeld ook automatisch gebruik maken van jouw schone energie
  .

 

Met Cell-Tech als partner ben u goed op weg naar slimme energie !

Vragen over onze producten :

 

 • Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak :  Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van jouw stroomverbruik. Daarnaast zijn een aantal specifieke kenmerken van je dak ook belangrijk, zoals de oppervlakte, oriëntatie, hellingshoek en of er sprake is van schaduwvorming. Met 20.000 installaties ervaring, kunnen we je precies vertellen wat in jouw situatie het beste is voor jouw dak.

 

 • Moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken en onderhouden : Over het algemeen hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Er zitten geen bewegende delen in de installatie die voor problemen kunnen zorgen en de panelen worden niet snel vies. Zonnepanelen worden namelijk altijd schuin geïnstalleerd. De hellingshoek van de panelen zorgt ervoor dat bij elke regenbui de zonnepanelen weer schoonspoelen. Voor zonnepanelen die dicht bij een drukke weg staan, kan het nuttig zijn om af en toe de panelen schoon te maken met kalkvrij water. Wij adviseren om dit alleen te doen wanneer de opbrengst van je zonnepanelen substantieel terugloopt, bijvoorbeeld tijdens lange droge periodes.

 

 • Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen van Cell-Tech : Een huis voorzien van zonnepanelen is niet altijd mogelijk. De ligging, het dak zelf en de ruimte om het huis spelen allemaal een rol. Kun je de volgende vragen allemaal met ‘ja’ beantwoorden? Dan is jouw dak hoogstwaarschijnlijk geschikt voor zonnepanelen.
  • Ben jij eigenaar van het huis en dak?
  • Is de dakconstructie stabiel genoeg (oftewel is het dak niet te oud en wel stevig genoeg om de zonnepanelen minimaal 25 jaar te dragen)?
  • Maakt jouw huis geen deel uit van een beschermd stads- of dorpsaangezicht?
  • Ligt jouw dak tussen oost en west? Hoe meer op het zuiden hoe beter!
  • Heeft jouw dak overdag (veel) direct zonlicht en weinig last van schaduw?
  • Is er ruimte voor minimaal vijf zonnepanelen op jouw dak? (dat is ongeveer 15 m2)

 

 • Welke omvormer is geschikt voor mijn dak ? :Bij het kiezen van de beste omvormer voor jouw zonnepanelen letten wij op verschillende dingen, zoals het totale vermogen van alle zonnepanelen, de oriëntaties van de zonnepanelen en of er schaduw valt op de zonnepanelen.

  Heb jij geen of beperkte schaduwvorming op je dak en liggen je zonnepanelen op hetzelfde dak in één of twee hellingshoeken? Dan is een serie-geschakeld systeem, zoals de Growatt, een passende optie voor jouw dak. Heb je een situatie met veel schaduw of een specifieke situatie met meerdere dakvlakken? dan is in sommige gevallen het parallel-geschakelde SolarEdge systeem de beste keuze voor jou.

 

 • Welke garanties en services krijg ik op de zonnepanelen : Op de zonnepanelen van Cell-Tech zit een fabrieksgarantie van 12,5 jaar. Dit betekent dat als er in de eerste 12,5 jaar iets technisch niet goed is met de zonnepanelen, dit binnen de garantie valt. Daarnaast hebben de zonnepanelen een lineaire vermogensgarantie van 25 jaar. Dit houdt in dat de zonnepanelen na 25 jaar nog minimaal 80% van hun oorspronkelijke vermogen moeten opwekken.

  Naast de standaard garantie bieden wij het Serviceplan aan. Hieronder vallen de gratis reparatieservice en de btw-teruggave service. Het Serviceplan zit standaard inbegrepen wanneer jij kiest voor zonnepanelen van Cell-Tech .

 

 • Is mijn elektriciteits meter geschikt ? : Er bestaan verschillende elektriciteitsmeters, waarvan twee geschikt zijn voor teruglevering van zonnestroom. Meteen slimme meter wordt zowel de geleverde als teruggeleverde energie van de zonnepanelen op een correcte manier geregistreerd. Een slimme meter in combinatie met zonnepanelen is de garantie voor een zorgeloze en correcte saldering door het energiebedrijf. Daarnaast iseen ferrarismeter, te herkennen aan de draaischijf, in principe ook geschikt voor zonnepanelen. De meter draait namelijk letterlijk terug. Een kanttekening bij deze energiemeter is wel dat het energiebedrijf door het terugdraaien niet de salderingsregels wil toepassen.

 

 • Hoe word de stroom die ik teruglever verrekend met mijn energierekening? : Als je zonnepanelen energie produceren op een moment dat je het niet zelf verbruikt, dan wordt jouw stroom geleverd aan het energienet. Jouw energieleverancier betaalt je dezelfde prijs als je nu betaalt voor jouw energie (gemiddeld 0,21 euro per kWh). Lever je in totaal meer stroom terug dan dat je afneemt? Dan krijg je hier een terugleververgoeding voor.